Als het om het aankleedkussen van je baby gaat, wil je er zeker van zijn dat je een hoes hebt die er niet alleen mooi uitziet, maar ook praktisch en comfortabel is. Om je te helpen bij je zoektocht, hebben we vijf tips verzameld waarmee je rekening moet houden als je op zoek bent naar de perfecte hoes voor het aankleedkussen.

Tip #1 – Kies een wasbare hoes

Een van de belangrijkste kenmerken van een aankleedkussenhoes is dat hij gemakkelijk en effectief kan worden gewassen. Je wilt immers niet opgescheept zitten met bevlekte en stinkende hoezen! Zoek naar hoezen van wasbare materialen zoals katoen of polyester, zodat ze gemakkelijk in de wasmachine kunnen worden gereinigd.

Tip #2 – Zorg dat de hoes goed past

Het laatste wat je wilt is dat je kleintje met zijn vingers of tenen vast komt te zitten tussen het aankleedkussen en de hoes! Zorg ervoor dat de hoes goed aansluit op het aankleedkussen, zodat er geen gaten of losse ruimtes zijn waar je baby met zijn handjes of voetjes tussen kan komen. Een elastiek rond de randen zorgt voor een extra strakke pasvorm.

Tip #3 – Kies iets stijlvols en duurzaams

Het comfort van je baby moet altijd voorop staan, maar je hoeft niet in te leveren op stijl als je een aankleedkussen koopt. Zoek naar iets stijlvols maar toch duurzaam genoeg om alles wat het leven met zich meebrengt aan te kunnen – denk aan hoogwaardige materialen zoals gewatteerd katoen, flanel en minky stoffen. En als u iets extra speciaals wilt, waarom kiest u dan niet voor een dessin? Je kleintje zal graag naar de felle kleuren kijken terwijl hij zich verschoont!

Tip #4 – Kies voor zachte stoffen

De hoes van je aankleedkussen moet niet alleen duurzaam en stijlvol zijn, maar ook zacht aanvoelen tegen de huid van je baby – baby’s hebben immers een gevoelige huid die extra zorg en bescherming nodig heeft tegen ruwe stoffen. Katoen is altijd een veilige keuze, maar kijk uit naar extra lagen vulling zoals gewatteerd materiaal dat nog meer comfort en warmte biedt tijdens het verschonen.

Tip #5 – Controleer op veiligheidsnormen

U moet ook controleren of het product aan de veiligheidsnormen voldoet voordat u het koopt – zoek bij voorkeur naar gecertificeerde producten die door derden zijn getest, zoals OEKO-TEX® Standard 100 of GREENGUARD Gold-certificering. Dit geeft u de zekerheid dat de in het product gebruikte stof is getest op schadelijke stoffen zoals lood en andere vluchtige organische stoffen (VOC’s).

Conclusie

Met deze vijf tips in gedachten moet het vinden van praktische en comfortabele aankleedkussenhoezen niet al te moeilijk zijn! Vergeet niet te letten op essentiële kenmerken zoals wasbaarheid en pasvorm; kies iets stijlvols maar toch duurzaam; kies voor zachte stoffen.

Bron: www.koeka.com

Door Redactie