Als jij een kantoorbaan hebt of een ander soort baan waar veel documenten en papieren bij te kijk komen, dan snap jij als geen ander hoe belangrijk het is om een goede en betrouwbare tas te hebben. Met zo een tas kan je namelijk de dag door zonder je zorgen te maken of je alles wel bij je hebt, of je iets thuis of op werk moet laten of dat je juist bang bent dat het beschadigd raakt onderweg naar werk! Deze zorgen gaan weg met de juiste tas en daarom vertellen we je in dit artikel waarom de aktetas de juiste tas is voor een kantoor baas zoals jij!

Wat is een aktetas?

De aktetas is meestal een tas met de vorm van een doos die gemaakt is van een lederen materiaal. Hij staat bekend als de tas die het beste is in het transporteren van papieren documenten, laptops en tablets. De naam aktetas stamt ook af van het woord aktes, een soort document dat advocaten vaak in hun aktetas hebben aangezien ze die mee moeten nemen naar het gerechtshof. Maar tegenwoordig wordt de aktetas door velen beroepen gebruikt. We zien de aktetas het vaakst terug bij beroepen zoals advocaten, makelaars en leraren. Maar de aktetas is meer dan alleen een tas. Het idee van de aktetas is tijdens het concept van documenten en werkmappen op computers overgenomen door microsoft windows.

Er zijn verschillende soorten aktetassen, zo zijn er aktetassen zonder handvatten die je onder je arm hoort te dragen en deze staan beter bekend onder de naam portfolio. Ook zijn er aktetassen die specifiek door diplomatische officieren worden gebruikt bij bijvoorbeeld de ambassade. Deze tassen worden attache genoemd door het scharnierende frame dat de tas in tweeën deelt wanneer je deze opent.

Ben jij op zoek naar de perfecte aktetas voor werk? Ga dan naar Maes & Hills voor een uitgebreide selectie aktetassen!

Door Redactie