Het is alweer bijna herfst, het wordt ’s avonds al vroeg kouder en donkerder en langzamerhand wordt het tijd om je wat warmere kleren uit de kast te trekken. Misschien zijn je kleren nodig en moet je even langs To Be Dressed of een andere modewinkel om een nieuwe outfit aan te schaffen. Maar wat moet daar dan allemaal bij zitten? Wat heb je tijdens het wisselende herfstweer allemaal nodig? Hoe kan je jezelf het beste beschermen tegen de kou terwijl je op een mooie herfstdag niet loopt te zweten omdat je toch te warm gekleed bent? Wie weet kunnen wij je wel wat modetips geven. Lees verder voor wat kleding en accessoires die voor de herfst onmisbaar is.

Onderkleding voor de Herfst
Natuurlijk heb je goede lingerie en onderkleding nodig. Maar ook een topje of hemdje voor onder je T-shirt is in deze periode geen overbodige luxe. Of je een topje nou onzichtbaar wil dragen of net een randje ervan boven je T-shirt wilt laten uitkomen, een topje kan je warm houden als alleen een T-shirt net te koud is en een vest of jas te warm.

T-shirts, Polo’s en Longesleeves
Natuurlijk heb je ook een paar lekkere warme T-shirts nodig. Je kunt kiezen voor een V-hals, ronde hals of wat je ook maar wilt. Soms is een polo ook lekker omdat ze zo fijn hoog sluiten.Het belangrijkste is dat de lange van de mouwen past bij het weer buiten. Je zal op de meeste dagen geen T-shirt met korte mouwen meer kunnen dragen maar met een vestje of hesje erover is het soms nog wel goed te doen. Ook zijn er T-shirts met lange mouwen die in deze periode iets geschikter zijn. Die kun je zowel binnen als buiten nog makkelijk dragen met iets er overheen.

Vesten, Truien en Omslagdoeken
Zoals we al zeiden kunnen er nog mooie dagen tussen zitten maar koelt het in de avond al vroeg in vrij rap tempo af. Het is dan handig om een vest bij je te hebben. Die kun je dan om je heen slaan als het frisser wordt. Op sommige avonden begin je misschien alweer naar een trui te verlangen. Je hoeft niet meteen voor een dikke wollen trui of fleecetrui te gaan. Je kunt ook voor een wat dunnere trui gaan die met fijne draad gebreid is. Het fijne aan dit soort kledingstukken is dat je ze aan kan trekken of juist uit kan gooien naar gelang de temperatuur daalt of stijgt. Vooral vesten zijn hier uitermate geschikt voor. Ook een omslagdoek kan ’s avonds lekker zijn als je voor de tv zit. Daaronder heb je toch altijd nog een T-shirt aan en voor buiten kun je er een warme jas overheen doen.

Jassen en Regenjassen
Over jassen gesproken: Ook die moet af en toe weer eens uit de kast geplukt worden. Zorg voor een jas die wind- en waterdicht is, want het kan in de herfstmaanden behoorlijk plenzen. Daarbij steekt er af en toe een aardige wind op waartegen je jezelf wilt beschermen. Je hoeft nog niet je dikke winterjas te pakken. Soms is een dun regenjasje al genoeg. Om warm te blijven kun je eronder een vest of trui dragen op frisse dagen.

Schoenen en Laarzen
Je sandalen en slippers kunnen zo langzamerhand wel weer de kast in. Dit geldt vooral als je al snel koude voeten krijgt. In plaats van open schoenen kun je beter voor dichte schoenen of een enkellaarsje gaan. Daarbij is het handig een paar regenlaarzen bij de hand te hebben, want de herfst is de periode waarin het veel en hard kan regenen. Je wilt je goede schoenen niet verpesten door ermee door de regen en modder te moeten stampen. Zorg dus voor een paar gewone schoenen en een paar schoenen die waterbestendig zijn.

Door Gina